retro biler bmw mercedes mini cooper

Young Classic

Young Classic er et fænomen der har udviklet sig over de sidste 10-15 år om biler der ikke er helt gamle nok til at være veteranbiler eller at have status som klassiker, men som er så klassiske at de formodes at opnå den status.

Et eksempel på en Young Classic kunne for eksempel være en Mercedes-Benz W124 E500 fra starten af 1990-erne. De forventes at stige i pris og blive samlerobjekter indenfor relativt kort tid. Modellen blev kun produceret i 5000 eksemplarer i en kort årrække og alene på grund af det lave produktionstal er bilen allerede ved at være et samlerobjekt, og en som kun vil stige i pris fra år til år.

Men en Young Classic behøver ikke kun at være en specialbil som W124 E500, det kan også blot være en helt “almindelig” E300 fra samme årgang, for i god stand vil den model nemlig også udvikle sig til en klassiker over den næste årrække.

Fænomenet er så udbredt for Mercedes-Benz at de i deres museum i Stuttgard har lavet en salgsafdeling for Young Classics og at de køber op af deres egne ældre, originale Mercedes-Benz biler i god stand og med gode kilometertal, med henblik på videresalg.

Mercedes Benz’ Young Classics er ofte rigtigt gode investeringer og  det er ikke unormalt at se at prisen kan stige med over 100% i en periode på kun 10 år. Det er selvfølgelig en forudsætning at bilen forbliver i god stand og at kilometertallet ikke stiger voldsomt hvis man køber bilen som investering hvor man ønsker det maximale afkast, fremfor at nyde bilen og bruge den.

Hvad end grunden er til at man overvejer at købe en Mercedes Benz Young Classic, så kan jeg anbefale et besøg forbi fabrikken i Stuttgard hvor udstillingen af deres Young Classics findes. For Mercedes Benz entusiasten eller for fans af klassiske biler, er fabrikken også et must.

Skærmbillede 2015-07-23 kl. 00.16.43

 

SKREVET AF: