weber biler import mercedes audi bmw

Retro Biler

I slutningen af 90-erne og starten af det oo-erne begyndte en trend blandt bilfabrikanter. De fandt deres store salgs-succes’er frem fra år tilbage og lavede retro variationer som kunne stå mål med nutidens standarter.

I 1998 kom Volkswagen med den nye Beetle. En god bil, bestemt, men ikke en som har meget med den oprindlige “Folkevogn Bobbel” at gøre, mest fordi den endte med at ligge i en prisklasse hos VW som gjorde den for dyr til at blive “allemandseje” som dens forgænger.

Fiat 500 er Fiat’s bud på retro bilen og her lavede de en bil der var så billig at de fleste kunne være med. Kvaliteten er god, bilen er velkørende og designet er lig dens forgænger.

Amerikanske Chrysler kom også med deres bud på en retro bil, deres PT Cruiser. De valgte at lave en bil i retro design i stedet for en som var en ny udgave af en klassiker, et anderledes strategisk træk, idet de dermed slap for sammeligning med en forgænger samtidig med at de fik en del af retro bil-kagen. Chrysler’s PT Cruiser blev hurtigt populær hos bilkøbere i mange lande og er en godt designet “Amerikaner-bil”.

weber biler import mercedes audi bmw

BMW’s retro bil måtte naturligvis blive deres populære Mini. De lavede Mini One og Mini Cooper og her satte de overlæggeren højt med en bil der lignede den oprindelige og havde køreendeskaber som den oprindelige og ikke mindst har mulighed for at blive peppet op som de oprindlige. I 2004 lancerede BMW en cabriolet variation og herme fuldendte de model varianten med den ultimative retro bil.

SKREVET AF: