Peugeot 406 coupe fiat mulitpla pininfarina

Peugeot og Pininfarina

Peugeot 406 Coupe, er designet og produceret af Carrozzeria Pininfarina i Italien, et firma fra Torino i Italien, der er kendt verden over for at designe biler. Firmaet er mest kendt for deres sportsvogne som de i stor stil har lavet for de store italienske bilmærker, men der er også andre kreationer som ikke har meget med sportsvogne at gøre, blandt andet denne første udgave af Fiat Multipla som man vist ikke ligefrem kan kalde “sporty”.

pinin-1

Firmaet blev stiftet af designeren Battista Pininfarina, som kun var 150 cm høj og derfor fik tilnavnet Pinin «barn», et tilnavn han senere i livet officielt lagde til sit fødenavn, Farina. F’et i Farina går igen i firmaets logo.

Foretagenet styres i dag af Battista’s barnebarn, Andrea Pininfarina. Mange designere har arbejdet for firmaet, som er blevet et af de mest kendte bildesign- og konceptbil-firmaer i verden. Udover at lave italienske sportsvogne, er der også kommet enkelte biler ind med andre nationaliteter, blandt andet et par franske biler i Peugeot 306 Cabriolet-modellen.

Den nok mest spektakulære kreation fra Carrozzeria Pininfarina, er Peugeot 406 Coupe som er bygget i Italien på Pininfarina’s fabrik i Torino. Her har man tegnet bilen og da det er en coupe variant af en Peugeot 406, har man skelet meget til sedan variationen for ikke at ramme helt ved siden af udseendet. Derefter har man bygget bilen som man mente at den skulle se ud og de dele der skulle gå igen i begge varationer, såsom motor, elektroniske komponenter, mv. blev fragtet fra Frankrig til Torino og så blev bilen samlet og leveret fra Torino. Bilen minder mest af alt om en Peugeot i Ferrari-klæder, da den deler mange træk med den potente italienske sportsvogn og fronten har definitivt de helt rigtige snit som på en potent 2-personers sportsvogn, på trods af de 4 sæder. Bagruden er indsunket i forhold til C-stolperne samt de rammeløse vinduer i sidedørende og alt lugter af sportsvogn. Bilen har udstyret med motorprogrammet fra Peugeot 406, så det er ikke fuldblods racerbil, men den gør det godt, især med den store motor (en 3,0 V6 med 210 hk) og en undervogn der bestemt er en italiensk sportsvogn værdig.

SKREVET AF: