Peugeot 406 Coupe, er designet og produceret af Carrozzeria Pininfarina i Italien, et firma fra Torino i Italien, der er kendt verden over for at designe biler. Firmaet er mest kendt for deres sportsvogne som de i stor stil har lavet for de store italienske bilmærker, men der er også andre kreationer som ikke har meget med sportsvogne at gøre, blandt andet denne første udgave af Fiat Multipla som man vist ikke ligefrem kan kalde “sporty”.

Young Classic er et fænomen der har udviklet sig over de sidste 10-15 år om biler der ikke er helt gamle nok til at være veteranbiler eller at have status som klassiker, men som er så klassiske at de formodes at opnå den status.

Et eksempel på en Young Classic kunne for eksempel være en Mercedes-Benz W124 E500 fra starten af 1990-erne. De forventes at stige i pris og blive samlerobjekter indenfor relativt kort tid. Modellen blev kun produceret i 5000 eksemplarer i en kort årrække og alene på grund af det lave produktionstal er bilen allerede ved at være et samlerobjekt, og en som kun vil stige i pris fra år til år.

I slutningen af 90-erne og starten af det oo-erne begyndte en trend blandt bilfabrikanter. De fandt deres store salgs-succes’er frem fra år tilbage og lavede retro variationer som kunne stå mål med nutidens standarter.

I 1998 kom Volkswagen med den nye Beetle. En god bil, bestemt, men ikke en som har meget med den oprindlige “Folkevogn Bobbel” at gøre, mest fordi den endte med at ligge i en prisklasse hos VW som gjorde den for dyr til at blive “allemandseje” som dens forgænger.

Fiat 500 er Fiat’s bud på retro bilen og her lavede de en bil der var så billig at de fleste kunne være med. Kvaliteten er god, bilen er velkørende og designet er lig dens forgænger.

Amerikanske Chrysler kom også med deres bud på en retro bil, deres PT Cruiser. De valgte at lave en bil i retro design i stedet for en som var en ny udgave af en klassiker, et anderledes strategisk træk, idet de dermed slap for sammeligning med en forgænger samtidig med at de fik en del af retro bil-kagen. Chrysler’s PT Cruiser blev hurtigt populær hos bilkøbere i mange lande og er en godt designet “Amerikaner-bil”.